• Alguns vegetals de temporada t’ajudaran a perdre pes i guanyar salut.

 

Després d’aquests dies de les grans dinars, sopars, postres, i “extres”, el nostre cos necessita que li donem una treva.

I no només perquè la majoria hem guanyat algun quilo, sinó perquè hem acumulat  toxines que a la nostra salut no li fan cap favor.

Així és que ara toca posar-se mans a l’obra, i hi ha una sèrie d’aliments que ens ajudaran de forma natural.  L’objectiu primordial és eliminar greixos i/o desintoxicar,  i per a això consumirem:

 -Vegetals de fulles verdes de temporada: contenen gran quantitat d’antioxidants i propietats diürètiques. De gener a març tenim: l’api, la bleda, el bròquil, la carxofa, l’enciam fulla de roure, l’escarola, els espinacs, i les faves.

La carxofa: l’ideal és consumir-lar bullida i després beure el seu brou amb una mica de suc de llimona. La carxofa és un tònic hepàtic que augmenta la producció de bilis, cosa que facilita de correcta digestió dels greixos. També és molt rica en fibra.

 -La remolatxa: aquesta és una altra de les verdures de temporada amb grans propietats antioxidants. També facilita la digestió i el bon funcionament del fetge.

Cereals integrals: més nutritius que els refinats, el seu alt contingut en fibra afavoreix l’eliminació de toxines i es digereixen més fàcilment. El millor moment per consumir cereals és al matí. Si hem d’esmorzar pa, no es recomana superar els 50 gr si volem perdre pes.

Infusions com el te verd, te vermell, cua de cavall, i dent de lleó: afavoreixen en general a l’eliminació de toxines i excés de líquids. La dent de lleó concretament és un gran tònic hepàtic, que descongestiona el fetge després d’aquests dies d’excessos.

El suc de mitja llimona amb aigua tèbia (o calenta):  ideal per desintoxicar el cos a causa del seu alt poder antioxidant. Ajuda a més a una bona digestió i tonifica el fetge. El millor moment per beure-ho és al matí, en dejú. Si et costa molt també pots prendre-ho a mig matí, entre hores.

Fruites fresques de temporada:  l’ideal és prendre una peça a mig matí i d’altra com a postre al migida.  Cal recordar que la fruita, encara que és molt sana i nutritiva, també conté molt sucre en forma de fructosa. Això vol dir que si volem controlar el pes no hem d’abusar del consum de fruita.  És millor prendre-la en les primeres franges del dia. Les fruites de temporada d’hivern són: el kiwi, la llimona, la taronja, mandarines, la pera i la poma. La pinya també té propietats digestives i facilita la pèrdua de pes, lo recomanable és consumir un parell de rodanxes.

Beure litre i mig d’aigua diari, com a mínim:  No ens cansarem de repetir la importància de beure suficient  aigua cada dia. També a l’hivern.  L’aigua és primordial per a múltiples funcions de l’organisme, i fonamental per perdre pes i desintoxicar l’organisme.

 

Un altre factor important a més de l’alimentació, és realitzar una mica d’activitat física diària. Si no pots acudir a un gimnàs, caminar de 20 a 30 minuts diaris a marxa ràpida ja és beneficiós. Puja escales cada vegada que tinguis oportunitat, no romandre en posició asseguda més d’una hora… Es tracta d’aprofitar qualsevol oportunitat que ens permeti el moviment.

Així és ja ho saps, any nou, dieta nova … i salut renovada!  Amb una mica de voluntat ho aconseguiràs i comprovaràs el resultats.  Val la pena!